Kari Viholainen

Suomesta uusi Ibiza. Avot! Hola!

Tuleeko alkoholi liian lähelle? Tuleeko olut virtaamaan kansalaisten olohuoneisiin suurin määrin jahka vahvempaa olutta kaupasta saa? En usko niin käyvän. Jonkinlainen myyntipiikki varmaan tulee, mutta en usko mihinkään kulutuksen suureen nousuun. Miksi se vahvempi kaupassa myytävä olut lisäisi kulutusta? Saahan sitä vahvaa nyt Alkostakin. Kun vahva olut on saatavilla kaupasta, on se lähinnä asiakaspalvelun parantamisen näkökulmasta positiivista kehitystä.

Jokainen alkoholin käyttäjä saa sen juomansa aivan varmasti jostakin oli lainsäädäntö mikä hyvänsä. Holhouskulttuurilla mikä Suomessa on tähän asti ollut vallalla ei juurikaan kyetä ohjailemaan alkoholin käyttöä. Ei ainakaan vähentävään suuntaan.

Asiantuntijat varoittelivat alkoholilainsäädännön uudistuksista. Tuleeko heidän varoitukset toteutumaan, se jää nähtäväksi. Eduskunta ratkaisi asiasta tiukassa äänestyksessä.

Suomi höllentää lainsäädäntöä kun samalla esimerkiksi Espanjan kuuluisa bilesaari Ibiza on päättänyt tiukentaa ravintoloiden toimintaa. Ibizalla yökerhot ovat saaneet olla avoinna aina aamu kuuteen saakka, mutta eivät enää jatkossa. Ovet sulkeutuvat jatkossa klo: 03:00. Terassit ja vastaavat lopettavat jo klo:23:00 entisen 02:00 sijaan.

Maailmankuulu Espanjan pieni saari Ibiza on tehnyt tiukan linjauksen ja historiallisen päätöksen, sillä saari on ollut jo vuosikymmeniä kuuluisa siitä, että juhlia voi 24/7. Nyt siihen tulee muutos.

Jahka Suomen hieman avoimempi uusi alkoholipolitiikka saavuttaa Ibizan bailaajat, niin eihän sitä tiedä, vaikka meille tulisi paineita muuttaa Suomenlinna Ibizan kaltaiseksi biletyksen aarrekammioksi. Kyllä sinne muutama kesä-disko mahtuu ja ihan taivaan alle kuten Espanjassakin.

Aatella. Kunhan vielä olisi kesäiset revontulet ja tähtitaivas.

Turistien valtaisaa tulvaa odotellessa kaikille Hyvää Joulua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ibizan ongelmat johtuvat brittiturreista jotka eivät osaa käyttäytyä.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Reilu vuoden päästä ehkä nähdään tilastoja asiasta, alkoholihaittojen kustannuksistakin tämän tästä on uutisoitu könttäsumma ilman erittelyjä ketä on ollut maksumies milläkin summalla, valtio, humalainen (tai alkoholisti) ,uhri vai vakuutusyhtiöt. Tuollainen erittely kun saataisiin mukaan niin monen näkemys varmaan muuttuisi. Itse uskoisin että vakuutusyhtiöt on isoin häviäjä, sitten kännissä sekoilija, valtio kolmantena ja uhri viimeisenä kun puhutaan rahasta. Puhdas veikkaus.

En tiedä onko alkon myynnistä mitään tarkkoja tilastoja julkisena, mistä sitten näkisi onko tuo nelosolut ollut se suosituin myyntiartikkeli jolla saadaan asiakkaat ovesta sisään ja samalla katsomaan muutakin valikoimaa.
Asiasta tapahtuneesta väännöstä voisi päätellä että kyseessä on Alkolle tärkeä tuote.

Ibiza on turistirysä jonne mennään tietoisesti sekoilemaan ja käyttäytymään huonosti. En usko että on millään tavalla verrattavissa Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset