Kari Viholainen

Auttaminen sallittua, joten autetaan.

Hyvää Uutta Vuotta toivon kaikille. Sinulle, joka käytät aikaasi auttaaksesi lähimmäistä. Oli hän sitten suomalainen tai muun maalainen, joka on joutunut pakenemaan kotimaastaan ja hakee turvaa. Hyvää Uutta Vuotta toivon sinulle, joka olet tullut Suomeen sieltä omasta kotimaastasi ja luotat saavasi apua ja turvaa täältä Suomen maasta. Toivon sydämestäni, että elämäsi ja läheistesi elämä järjestyisi ja tuntisitte luottamusta ja toivoa vaikeassa tilanteessa.

Auttakaamme myös vuonna 2018 hädässä olevia niillä keinoin mitä meillä itsekullakin on käytettävissä.

Monet ihmiset tekevät Suomessa monin tavoin vapaaehtoistyötä lähimmäisen hyväksi. Hyvin monissa järjestöissä ja yhdistyksissä. Se työ on todella arvokasta. Vanhusten, lasten, pakolaisten, mielenterveyden-ja monien eri sairauksien parissa toteutuva ja järjestetty vapaaehtoisten antama työpanos on niin arvokasta, että sille ei pysty asettamaan hintaa. Kiittäkäämme auttavia käsiä ja kuulevia korvia.

Jokainen meistä voi tehdä jotakin lähimmäisen auttamiseksi. Teon ei tarvitse olla suuren luokan prosessi, vaan ihan pienikin teko voi olla toiselle suuren suuri.

Yksinäinen naapurisi saattaa ilahtua kun soitat ovikelloa ja pyydät hänet kahville. Vuosi 2017 oli maamme juhlavuosi. Teemana oli ”yhdessä”. Monin eri tavoin pitkin vuotta tuotiin esille yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen merkitystä. Meistä kukaan ei elämässä pärjää yksin. Miksi siis eläisimme vetäytyen kuoreemme kun meillä on mahdollisuus avata ovemme ja sydämemme ystäville ja tuntemattomille. Sille naapurille seinän takana. Heille muukalaisille, jotka ovat tulleet hakemaan elämän edellytyksiä muista maista pakolaisina.

Meitä suomalaisia pidetään jurona kansana, ehkä hieman hiljaisinakin. Emme kovin huutele menestystämme ja linja-autossa istumme mielummin yksin kuin menisimme istumaan toisen viereen. Linja-autopysäkillä levittäydymme odottamaan bussia mielummin katoksen ulkopuolelle kun me mahtuisimme hyvinkin katoksen alle yhdessä.

Hieman rohkeutta suomalaiset.

Elkäämme koskaan menettäkö luottamusta ja uskoamme siihen, että yksikin ihminen voi vaikuttaa. Maailmaa on kautta aikain muutettu ja sitä ovat tehneet ihmiset. Niin hyvässä kuin pahassa. Joko yksin tai sitten suurella porukalla. Keskittykäämme vuonna 2018 tekemään hyviä tekoja. Tahtoo olla niin, että hyvyys ja auttaminen lisää auttamista ja hyvyyttä.

Jos menetämme uskomme ja luottamuksemme vaikuttamiseen ja auttamiseen, olemme silloin menettäneet kaiken.

Negatiivisuus on ahdistavaa ja voimia vievää, joten olkaamme positiivisia. Avoimuus ja toisen arvostaminen sekä rehti aito toisen ihmisen kuunteleminen voi avata ovia kokemuksiin, mitä ei ehkä uskonut olevan olemassakaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat