Kari Viholainen

Eduskunnan on nyt kuultava! Eutanasialaki voimaan. Katso liikuttava video.

  • Eduskunnan on nyt kuultava! Eutanasialaki voimaan. Katso liikuttava video.

Suomessa keskustellaan eutanasiasta nyt paljon. Esko Seppäsen, Iiro Viinasen, Osmo Soininvaaran, Ilkka Taipaleen sekä Henrik Laxin alulle panema kansalaisaloite on eduskunnan käsittelyssä.

Kansalaiskeskustelua asiasta on käyty vilkkaasti lehtien palstoilla mielipidekirjoituksin sekä runsaasti sosiaalisessa mediassa sekä myös ajankohtaisohjelmissa televisiossa sekä radiossa.

Mitä me tiedämme eutanasian kannatuksesta?

Tiedämme, että noin 46% suomalaisista lääkäreistä kannattaa eutanasiaa. Noin 25% lääkäreistä on itse valmis osallistumaan eutanasia-prosessiin.  Sairaanhoitaliiton keväällä 2017 tekemän tutkimuksen mukaan noin 64% sairaanhoitajista kannnataa eutanasiaa ja noin 48% on itse valmis osallistumaan eutanasia-prosessiin.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana tehnyt erilaiset mielipidekyselyt ovat osoittaneet, että suomalaiset kannattavat eutanasiaa noin 75-80% kannatuksella. Myös Terkamo-Moision väitöstutkimus 2016 tuki tuota vahvaa kannatusta.

Vasta kokoontunut nuorten parlamentti antoi vahvan tuen eutanasialle.  Äänestystulos oli hyvin selkeä: 123 eutanasian puolesta ja 53 vastaan.

Nyt on eduskunnan aika tehdä linjauksia. Eutanasialle on vahva tuki olemassa. Eduskunnan on nyt kuultava!

On aika säätää laki eutanasiasta!

Katso seuraava video:

Tanja Savila kertoo oman äitinsä sairastumisesta ja hänen elämänsä loppuvaiheista tällä videolla ja vetoaa eutanasian puolesta. (video on julkinen ja sen julkaisuun tässä blogissa on kysytty erikseen vielä lupa).

VAROITUS : Video saattaa liikuttaa ja herkistää katsojaa.

https://www.youtube.com/watch?v=Wx_6IIqmRr4

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hoitaja kuva
Kari Viholainen

Lisää tietoa löytyy näistä.

www.exitus.fi

https://www.facebook.com/Eutanasialain-puolesta-80...

Vielä ehtii käymään kansalaiskeskustelua eutanasiasta ja sen tärkeydestä. Suomessa on tehty pitkään työtä lainsäädännön puolesta ja nyt se laki on lähempänä kuin koskaan ollut. Täytyy toivoa, että eduskunnan enemmistö puoltaisi asiaa ja kansalaisaloitetta. Sille laille on oikea oikeutus olemassa. Vastustajien ei tarvitse eutanasiaan turvautua, jos ei halua, mutta mahdollisuus eutanasiaan pitää sallia heille, jotka sen haluavat itselleen valita.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Minusta on järkyttävää, että 46% suomalaislääkäreistä kannattaa eutanasiaa. Sen perusteella 54% tämän maan lääkäreistä on sadisteja.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Koskettava video.

Kiitos rohkeudestasi, Tanja Savila, tärkeän asian esille ottamisesta.

Karille myös kiitos tästä puheenvuorosta. Aihe keskusteluttaa puolesta ja vastaan - hyvä niin. Kaikki mielipiteet on yhtä arvokkaita.

Toimituksen poiminnat